Juwelier in Utrecht met sieraden uit bijzondere tijden

Voor wie van antiek en vintage houdt is van harte welkom bij Juwelier Anita Potters in de buurt van Utrecht. Anita Potters heeft verschillende unieke stukken in haar collectie. Geen standaard juwelier, maar een juwelier met een verhaal. De collectie die wij aanbieden bestaat uit sieraden van vroeger. Sieraden uit bijzondere tijden! Sommige stukken waren onderdeel van een bepaalde klederdracht. Geelgouden ringen, kleurrijke hangers en witgouden oorhangers met diamanten. Speciaal voor een avondje uit of gewoon tijdens een doordeweekse dag. Benieuwd naar de collectie? U kunt ons vinden aan de Rijksstraatweg 104 in Leersum. Wij ontvangen u hier graag.

Duurzaam en recycling is hot!

Duurzaamheid is helemaal van nu. Wanneer is een sieraad duurzaam en waar moet u hierbij op letten? Wanneer u weet wie de maker van het sieraad is, kunt u ook bepalen of het duurzaam is. Daarnaast kijken we ook naar de materialen waar het sieraad van gemaakt is. Zo wordt er ook vaak gebruik gemaakt van messing of koper met een laagje goud of zilver. Deze sieraden zijn niet duurzaam, omdat deze niet gerecycled kunnen worden. Goud of zilver daarentegen wordt steeds vaker gerecycled. Het productieprobleem van bijvoorbeeld zilver zit hem voornamelijk in het winnen van de grondstof. Het recyclen van het zilver is daarom een duurzame optie. Zo vindt u in onze collectie stukken die wel meer dan 100 jaar oud zijn. Vintage items zijn over het algemeen minder oud. Dit maakt ze zeker niet minder mooi! In onze juwelierszaak in de buurt van Utrecht hebben wij zowel antieke als vintage sieraden te koop.

Sieraden uit de Victoriaanse tijd

Een bekend tijdperk waar veel prachtige sieraden uit komen is de Victoriaanse tijd. In deze tijd bezette Victoria de troon van Engeland. Het staat ook wel bekend als de tijd van bloei en welvaart. Iets wat terug te zien is in de sieraden. Hierbij was de natuur een bron van inspiratie. De ringen, oorbellen en kettingen uit deze tijd zijn te herkennen aan:

  • Gebruikte edelstenen
  • Parels en peridot
  • Het ambachtelijke detaillistische goudsmids werk
  • Het slijpsel van de diamanten

Vergeten sieraden zijn welkom

Heeft u ergens in een hoek vergeten sieraden liggen? Bijzondere sieraden van vroeger? Voor de taxatie en inkoop van antieke en vintage sieraden mag u gerust naar onze juwelier in de buurt van Utrecht komen. Wij verzekeren onze klanten van een deskundige taxatie en goede verkoopprijs. Wij kijken niet alleen naar het gewicht maar ook naar het materiaal, de tijd en de kwaliteit. Ook de stijl bepaald voor een gedeelte de waarde. Heeft u antieke sieraden waar u niks mee doet? Tot snel bij Anita Potters!

Stel uw vraag